Oude browser!

U gebruikt een verouderde browser

Wilt u gebruik maken van onze website?
Dan raden wij aan een nieuwe browser te gebruiken.

Download een nieuwe browser

info@baazenco.nl
0591 55 46 28
Terug naar overzicht

De Baazis: Branding

Lampen uit Eindhoven. Wij hebben de merknaam nog niet genoemd, maar jij weet wel al dat we het over Philips hebben! Dat heeft te maken met hoe het bedrijf zich in de laatste decennia op de Nederlandse markt heeft gezet. Als een grote speler op de wereldmarkt met oog voor haar roots; en dat zorgt voor consumentenvertrouwen. Natuurlijk heeft Philips een flinke tijd gehad om deze reputatie te krijgen, maar dat betekent niet dat jij zo lang hoeft te wachten op dat imago! Iedereen kan stappen ondernemen om een goed merkverhaal voor elkaar te boksen.

De verschillen

Even rustig aan, wat is dan het verschil tussen branding en marketing? Nou, branding begint bij het je afvragen wat jouw onderneming nou is, waarvoor heb je het opgericht en wat heb je te vertellen? Branding is dus het overkoepelende; het verhaal dat jij vertelt en het merk dat jij uitdraagt. Marketing is hierbij het stukje gereedschap dat je kan gebruiken om je boodschap over te brengen.

Consistentie en herkenbaarheid van jouw missie zijn verreweg de belangrijkste onderdelen van de merkbeleving. Daarom is de eerste stap in branding om jouw identiteit vast te leggen in jouw tone-of-voice, jouw kernwaarden en jouw eigen huisstijl. De tweede stap van een goede branding is het constante uitdragen van deze onderdelen en uiteindelijk het vertrouwen in jouw onderneming laten groeien.

Stijgende verkoop door herkenning

Wat is de beste uitkomst van branding en waarom moet ik moeite doen om mijn verhaal te vertellen? Iedereen heeft vooraf een bepaalde verwachting bij een onderneming of haar producten door de uitstraling. Als de ervaring vervolgens aansluit bij de verwachting zijn mensen eerder geneigd om vaker jouw producten te kopen en om jou aan te bevelen bij anderen!

Wil je meer weten, of wil je dat wij je helpen met jouw branding strategie? Navigeer dan naar Nijbracht 128 in Emmen, mail naar info@baazenco.nl of bel 0591-554628