Oude browser!

U gebruikt een verouderde browser

Wilt u gebruik maken van onze website?
Dan raden wij aan een nieuwe browser te gebruiken.

Download een nieuwe browser

info@baazenco.nl
0591 55 46 28
Terug naar overzicht

Voor wie

Go VMBO is een initiatief van Stichting Platforms VMBO in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Go VMBO heeft als doel het vmbo positief onder de aandacht te brengen en (toekomstige) leerlingen, ouders en docenten de nieuwe ontwikkelingen in en rond het vmbo te laten zien en beleven.

Waarom

Het vmbo kampt met een negatief imago in Nederland. Dit geldt niet alleen voor de gemiddelde Nederlander, maar ook voor de groep 8 leerlingen die vmbo-advies krijgen én voor hun ouders. Voor een groot deel heeft dit te maken met onwetendheid. Maar hoe zorg je er nu voor dat de doelgroep beter op de hoogte is van wat het vmbo nu precies inhoudt? Om deze doelgroep te bereiken, heeft Verhoef & Co een educatieve game ontwikkeld met als doel de kennis over het voortgezet onderwijs (en het bijzonder in het vmbo) te vergroten en hierdoor de beeldvorming over het vmbo te verbeteren.

 

Go VMBO Game

De Go VMBO game is een interactieve studiekeuzegame voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door deze uitdagende game te spelen, ontdekken leerlingen hoe het vmbo in elkaar zit, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op hun niveau- en schoolkeuze. De Go VMBO game helpt de leerlingen hun talenten te ontdekken. Ook laat de game zien op welke type voortgezet onderwijs zij met deze talenten het best tot hun recht komen.

Website

Naast de game hebben we een bijbehorende website gebouwd (www.govmbo.nl). Op de website staat alle informatie die je nodig hebt als leerkracht of ouder. Van actualiteiten in het onderwijs tot praktische informatie over de verschillende leerwegen. Ook kunnen bezoekers zich aanmelden voor de nieuwsbrief die wij eens in de 3 maanden versturen en promotiemateriaal (posters en uitleg) voor de game downloaden.

 

Promotie

Om Go VMBO onder de aandacht te brengen verzorgen we jaarlijks de promotie die landelijk ingezet wordt, zowel richting jongeren en hun ouders als richting leerkrachten groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Verhoef & Co heeft een creatief concept en een cross-mediale middelenmix ontwikkeld.

Het resultaat 

Go VMBO en de Go VMBO game worden goed ontvangen door de doelgroep. De game wordt veel gedownload en gespeeld en wordt ook door leerkrachten groep 7 en 8 opgepikt om klassikaal te spelen. Twee jaar geleden hebben wij een onderzoek gedaan onder leerlingen die de game speelden om te meten of hun kennis over het vmbo daadwerkelijk werd vergroot door het spelen van de game; dit bleek zeker het geval. Of de game bijdraagt aan het terugdringen van het negatieve imago van het vmbo is niet goed te meten.