Rust in de (digitale) chaos, dat is YOS: Your Own Space. Samen met NHL Stenden hebben we een campagne bedacht om een nieuwe app, genaamd YOS, te lanceren. Deze app zorgt ervoor dat jij je sh*t voor elkaar hebt. Weet waar je cijfers zijn, wanneer een examen is en waar je een docent kunt vinden. Geen chaos meer, maar focus… alles binnen je eigen ‘space’ op orde.

Binnen een hogeschool heb je vaak te maken met veel verschillende platformen waar je alles kunt vinden, maar vaak ben je wat kwijt. In YOS worden al deze platformen verzameld. Dit geeft rust. Een zen moment binnen je drukke bestaan als student. Dit hebben wij als uitgangspunt gepakt voor de campagne YOS: Your Own Space. Even geen afleiding, even jouw rustpunt.

We hebben de campagne ontworpen maar natuurlijk ook de branding verder uitgewerkt

Visuele Identiteit en Branding
Ontwikkeling van een consistent en herkenbaar visueel concept. Gebruik van rustige en uitnodigende kleuren en vormen om het zen-gevoel te benadrukken. Ontwerpen van banners en andere visuele elementen.

Campagne-uitvoering
Zitzakken en Poefjes
Deze zijn ingezet om het bestaan van YOS te communiceren. Want je moet ten slotte wel kunnen uitrusten.

Narrowcasting
Ingezet om de app te promoten en studenten te activeren.

Posters en Animaties
Van concept tot uitvoering, we hebben alles gefixt in de zomervakantie zodat NHL Stenden in het nieuwe jaar direct kon starten.

Fotografie
Samenwerking met Peter Timmer Fotografie voor het vastleggen van promotiebeelden die de rust en eenvoud van YOS benadrukken.

Resultaat

Het resultaat is een effectieve en visueel aantrekkelijke campagne die perfect de rust en organisatie die YOS biedt, weerspiegelt. Studenten kunnen nu eenvoudig hun cijfers vinden, weten wanneer hun examens zijn en waar ze hun docenten kunnen vinden, allemaal zonder de gebruikelijke chaos. Wij zijn we trots dat we hebben kunnen bijdragen aan deze innovatieve en handige oplossing voor studenten. Het succes van de YOS-campagne toont aan hoe een goed doordacht concept en een consistente branding kunnen bijdragen aan een succesvolle productlancering.