Vanuit Baaz&Co verzorgen wij natúúrlijk ook sociale media en alles wat daarbij komt kijken. Want zeg nu eens eerlijk; welk merk anno 2024 niet communiceert via de socials doet niet meer mee. Keiharde werkelijkheid, maar zo is het nu eenmaal!

Waarom is sociale media dan zo noodzakelijk? Nou, ‘de socials’ zijn steeds vaker de eerste kennismaking met jouw bedrijf. En tijdens die eerste kennismaking heb je ook de mogelijkheid om een eerste indruk achter te laten. Zo kan jouw toekomstige klant, medewerker of partner meteen zien met wat voor partij ze te maken hebben. Heb je de socials een beetje professioneel, en vooral coherent opgemaakt? Dan weten anderen dat ze meteen partij in zee gaan die hun afspraken nakomt.

indruk maken als bedrijf met social media

Natuurlijk is dat niet altijd het geval, maar die eerste indruk kunnen anderen wel ontlenen aan jouw sociale media. Is het dan alleen een visitekaartje voor de eerste kennismaking? Neeeeee joh, je kunt er nog zó veel meer mee! Zo kan je toekomstige werknemers alvast interesseren voor het werken bij jouw onderneming door actief aan arbeidsmarktcommunicatie te doen, en blijf je door af en toe een post te plaatsen ‘top of mind’ bij partners en klanten.

Dan ook nog even wat cijfertjes uit 2023 om het belang van sociale media aan te geven;

  • 14,1 miljoen Nederlanders maken gebruik van sociale media.
  • Gemiddeld genomen besteedt iemand 114 minuten per dag op sociale media.
  • De grootste groei aan nieuwe gebruikers van sociale media komt door 40-plussers.
  • Facebook levert in als het om gebruikers gaat, Instagram groeit het hardst. Toch is Facebook nog het grootst.
  • Meer dan 50% van de consumenten volgt één of meerdere merken om op de hoogte te blijven.

Dus volg jij het nog? Of gewoon een kop koffie komen drinken bij ons? Je bent altijd welkom. Maak gezellig een afspraak via onze contactpagina of bel via 0591-554628!