Eén van ’s lands beste kunstenaars, in de allermooiste provincie. Dat moet toch een match made in heaven zijn geweest? En ja hoor dat was het ook! Zo’n ontzettend goede match zelfs, dat we nu nog vaak geconfronteerd worden met de verhalen en kunstwerken van Vincent van Gogh in Drenthe. De huisstijl van Van Gogh Drenthe was echter wat gedateerd.

Dus kwam, in het kader van het Van Gogh Jaar 2023, Marketing Drenthe bij ons op bezoek om een goed fundament neer te zetten van het merk ‘Van Gogh Drenthe‘. De eerste opdracht? Een nieuw logo, een nieuwe huisstijl die past bij Drenthe, maar toch ook robuust is en trots uitstraalt.

Met drie verschillende voorstellen hebben we het de marketeers van de mooiste provincie van Nederland (al zeggen we het zelf) ontzettend moeilijk gemaakt, maar uiteindelijk kreeg er één de voorkeur. De kunst van Vincent van Gogh moet namelijk de creatieve overhand hebben. En de huisstijl moet hier complementair aan zijn.

tote huisstijl van gogh
vlag huisstijl van gogh

Dus hebben we de uitrol van het merk verzorgd zoals je in de afbeeldingen hier ziet. Inclusief huisstijlhandboek natuurlijk, waarmee we alle aangesloten stakeholders goed informeren over het gebruik van de middelen. Zo leeft Van Gogh voort in Drenthe met een nieuwe huisstijl.

Wil jij nu meer weten over wat we voor jouw merk kunnen doen? Of eens een duik nemen in onze diensten? Klik dan op een van onderstaande buttons!

concept huisstijl van Gogh Drenthe